Veelgestelde vragen
Voor het geval je zo snel niemand met een rode of blauwe polo kunt vinden, kun je altijd eerst even hier kijken of jouw vraag er toevallig tussen staat…
Hoe is KinderVakantieWerk eigenlijk begonnen?
Het begon allemaal in 1971 met Ria Beekmans als initiatiefneemster en voorbereidster en Ans Hoevenaars, Ria en Christine Broeren als “motors” van de eerste KinderVakantieWeek. Zoals in het allereerste boekje vermeld staat was de insteek ‘om de ouders van de lagere schoolkinderen in staat te stellen een of meerdere dagen alleen uit te gaan, terwijl uw kinderen toch in goede handen zijn’. Hardwerkende mensen die het zich niet konden veroorloven om op vakantie te gaan werd zo toch een of meerdere echt vrije dagen gegund.
Je zult het niet geloven, maar de allereerste KVW was meteen (of misschien wel méér dan) wat de meeste mensen in hun geheugen hebben zitten: een heuse ballonnenwedstrijd, Olympische Sportdag, bouwdorp, met boerenkarren naar de Helvoirtse bossen onder politieescorte (!), friet met warme worst, een dorpsfeest met DJ, lampionnentocht begeleid door Harmonie Kunst Adelt en kampvuur! Met een opkomst van 350 kinderen, plus nog eens 105 kleuters op de extra ingelaste zaterdag was dit meteen een vliegende start! En dat alles voor een bedrag per dag van (inclusief verzekering): 1 gulden 50 voor kind 1 en 2 (6 gulden per week), 1 gulden voor kind 3 en 4 (5 gulden per week) en vanaf het 5e kind gratis…
Na afloop van de week werd spontaan door het dorp een donatiebus bij de koster geïnstalleerd ‘waarin dankbare ouders alsnog iets kunnen deponeren om uitdrukking te geven aan hun waardering voor de leiding van het Kindervakantiewerk’. Het opgehaalde geld is naar alle waarschijnlijkheid gebruikt om alsnog een gezellige avond te organiseren voor de werkgroep en leiding. Zoals de oproep in het Pomphuiske van juli 1971 luidde: “Met z’n allen eén avond, zij deden het een hele week ! ! ! !”
Wat zijn de algemene regels?
Zie hieronder het Reglement van Deelname
- De KinderVakantieWeek is bedoeld voor kinderen vanaf tweeënhalf jaar (peuters), voor de kinderen van de basisschool en voor de kinderen uit de eerste brugklas van de middelbare school. Als het kind dit jaar in groep 2 heeft gezeten en nu naar groep 3 gaat, blijft het voor ons tot groep 2 behoren.
Een ouder mag het kind op verzoek eventueel naar het programma van één groep lager overstappen, maar andersom niet. Voorbeeld: een kind in groep 3 mag deelnemen aan het programma van de kleuters, maar een kleuter in groep 2 mag niet deelnemen aan het programma van 3-5. Deze regels gelden voor alle groepen. - Voor aanvang van het programma dienen de kinderen aangemeld te worden op de daarvoor aangegeven locatie. Het verzoek om na afloop aan de leiding door te geven als je je kind hebt opgehaald. Indien je kind niet in de gelegenheid is om aan het programma deel te nemen, graag voor aanvang van het programma telefonisch afmelden via telefoonnummer D’n Inbreng 0411-643016.
- De kinderen eten ’s middags hun brood bij ons op. We verzoeken je er voor zorgen dat ze een lunchpakket bij hebben en een beker voorzien van hun naam.
Ze krijgen van ons drinken, fruit en ijs. Geef ze a.u.b. niets anders mee. Indien er sprake is van allergieën, geeft je je dit bij aanmelding door. Bij groep 6 t/m B1 wordt op dinsdag wel een lunchpakket verzorgd. Na opgave ontvang je m.b.t. de laatste groep aanvullende informatie. - Geef de kinderen vakantiekleding aan die is aangepast aan het weer en de programma’s. Deze kleding kan, afhankelijk van het programma, vies worden.
- Op de programmapagina’s van de betreffende groep en op de timetable-pagina staat informatie over de start- en eindtijden van de programma’s. Deze tijden kunnen aangepast worden als er sprake is van zeer slechte weersomstandigheden en/of zeer hoge temperaturen. Ouders en/of verzorgers van de deelnemende kinderen dienen te zorgen voor vervoer naar en van de plaats van bestemming mits dit anders staat aangegeven. Indien een kind zelfstandig naar huis mag, zonder begeleiding van ouder/verzorger, verzoeken we je dit schriftelijk aan ons door te geven.
- Deelname geschiedt op volgorde van aanmelding.
- Deelname aan de KinderVakantieWeek is op eigen risico. Gelieve bij aanmelding een telefoonnummer door te geven waarop we je gedurende de hele dag kunnen bereiken.
- Wil je na afloop je kind thuis controleren op teken en dergelijke? Voor meer informatie kun je terecht bij de bestuursleden.
Moeten de kinderen zelf eten of drinken meenemen?
Gedeeltelijk wel;
- Ja, het is de bedoeling dat de kinderen zelf lunch meenemen, tenzij anders vermeld staat in het programmaboekje
- Nee, het drinken nemen we voor onze rekening. Bij warm weer zorgen we uiteraard ook voor extra eten en drinken.
Wat voor kleren kan ik mijn kind het beste aandoen?
De kinderen zullen actief bezig zijn en veel lopen/rennen springen. Daarom is het fijn om goede schoenen aan te trekken en niet op laarzen of slippers te lopen. Als u op het programma ziet dat er een bosspel zal zijn, dan is het verstandig om hier extra rekening mee te houden.
Voor de kleuters is er op dinsdag, en de oudere groepen op woensdag zeskamp. Dan is het handig om onder de kleren alvast een zwembroek, zwempak of bikini aan te trekken. Geef uw kind dan ook een handdoek of droge kleren mee.
Daarnaast de tip om kinderen bij goed weer voorafgaand aan het programma al een keer met zonnebrand in te smeren. Wij plannen ook momenten in om nog een keer te smeren, maar ze kunnen de eerste laag er dan maar vast op hebben zitten!
Hoe gaan jullie om met sociale controle?
Wij hebben sociale controle en veiligheid hoog in het vaandel staan en hanteren daartoe in samenwerking met D’n Inbreng een gezamenlijke Gedragscode. Op aanvraag kunt u deze inzien.
Wat is precies het fotobeleid?
Smartphones zijn tijdens de Kindervakantieweek verboden voor deelnemers. Mochten deze toch gesignaleerd worden, dan wordt deze ingenomen tot het einde van het programma. Daarnaast zijn alle vrijwilligers op de hoogte dat er geen foto’s gemaakt mogen worden van kinderen. Uiteraard worden er wel foto’s gemaakt van de kinderen, zodat u als ouder achteraf kunt zien hoe leuk ze het gehad hebben. Deze foto’s worden, op verzoek, gedeeld door middel van een afgeschermde link.
Als je je aanmeldt voor deelname aan de KinderVakantieWeek geef je daarbij, conform ons privacybeleid, toestemming dat er tijdens de week foto- en videografische opnamen worden gemaakt en dat deze mogen worden gebruikt voor plaatsing op alle soorten uitingen met inbegrip van – maar niet beperkt tot – het digitale fotoboek, social media, www.kvwhelvoirt.nl, reclamefolders en/of ander drukwerk. Als we beeldmateriaal op ons digitale fotoboek, Facebook-pagina of website hebben geplaatst dat je liever niet in het openbaar wilt zien, laat het ons dan even weten; dan zorgen wij ervoor dat deze verwijderd wordt.
Voor plaatsing van deze foto’s op Facebook gelden de Algemene Voorwaarden van Facebook.
Mijn kind heeft een lichamelijke of geestelijke beperking. Kan deze dan toch meedoen met KinderVakantieWerk?
Waar mogelijk zullen we proberen alle kinderen de kans te bieden om mee te doen met onze spelletjes, ook als uw kind een lichamelijke of verstandelijke beperking heeft.
Waar kan ik me inschrijven?
Simpel!
Óf je klikt hier, dan kom je op de inschrijfpagina voor de deelnemende kinderen. Vul de pagina in, druk op de goede knop en zie daar: je krijgt meteen automagisch een bevestiging in je mailbox dat je mee mag doen! Er staat ook nog andere nuttige informatie in, dus check zeker even of je hem binnen hebt. Mocht dat mailtje op zich laten wachten, kijk dan even in je spambox.
Help! Het lukt me niet mijzelf of mijn kind via de website aan te melden!
Ten eerste: geen paniek.
Als het je niet lukt om je aan te melden via de website, stuur dan even een mailtje naar info@kvwhelvoirt.nl en dan kijken we samen even hoe we je het beste kunnen helpen.